“Siapa suruh kau belajar”

Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Beberapa minggu yang sungguh memenatkan.  Pening dan bosan jadinya. Semuanya tak mahu bertanggungjawab. Macamlah aku yang pangkatnya Prof atau Dr yang boleh buat keputusan. Aku hanya boleh mencadangkan sahaja tapi jawapan kata putus mesti dari mereka. Masing-masing yang berjawatan enggan untuk duduk bersama untuk memberi satu kata putus. Balik-balik rasa nak merajuk dan tarik diri. Tapi mencari jalan penyelesaian tak pernah dicapai.

Si dia ni hendak macam ini. Si dia tu hendak macam itu. Email tak tengok, nak bincang terlalu sibuk. Bila sorang buat komen yang ini kata tak boleh macam itu, bila yang satu lagi komen, yang ini tambah berjela-jela. Lama-lama aku ditengah ini mati kena “darah tinggi”. Tolonggggggg

Ini semua gara-gara projek paper yang perlu aku buat dan lunaskan, kalau tidak tak bergraduatlah aku.

Antara suami, anak, kerjaya, belajar, emak, keluarga dan komuniti setempat semuanya berjalan dengan serentak yang kadang-kadang berkesudahan pada situasi sungguh memenatkan. “Siapa suruh kau belajar”?…itulah kata-kata kakak iparku pada suatu ketika padaku. Haruskah aku perlu berhenti, kini………………………….. (dalam hati dan fikiran ada macam-macam perkara yang sukar diberitahu dan diterjemahkan kenapa dan mengapa)………………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: